Folie besparing bij een logistieke dienstverlener

vrachtwagen

Gedurende een gesprek met een internationale logistieke dienstverlener kwamen wij er achter dat men eigenlijk geen idee had van het folie verbruik op jaarbasis gerelateerd aan de pallet wikkel installatie. Ons voorstel om een Verpakking Scan te gaan doen met de machine en verschillende folie types, om de huidige situatie te beoordelen en te kijken welke oplossing de meest ideale zou zijn en daarmee de grootste folie besparing zou opleveren, werd met veel plezier aangenomen.

Als uitgangspunt werd hierbij genomen het huidige folie verbruik, met de instelling van de machine zoals men die standaard had ingesteld en de 250 pallets die er dagelijks gewikkeld werden.

Daarna zijn we gaan testen met allereerst diverse wijzigingen in de instelling van de pallet wikkel machine en kijkend naar welke invloed dit had op de folie. De volgende stap was testen met diverse verschillende soorten wikkelfolie. Na deze tests hebben we de gegevens geanalyseerd en de klant een rapport hiervan laten toekomen.

Inmiddels is men overgestapt op een andere folie soort waarmee momenteel een directe besparing gerealiseerd wordt van €0,20 per gewikkelde pallet ten opzichte van de situatie zoals die was bij aanvang van de test.

Mogen wij ook voor uw bedrijf een Verpakking Scan doen en proberen een folie besparing te realiseren?  Kijk dan eens op de pagina Verpakking Scan of neem Contact met ons op.